HypnoBirthing® is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren kunnen worden. Jouw lichaam en dat van je kindje zijn er namelijk voor gemaakt! 


Lees via deze link een uitgebreidere geschreven uitleg van mij op Zwangeren Portaal over HypnoBirthing.

Zoals de meeste barende vrouwen geen interventies/procedures nodig hebben om hun baby veilig en gezond op de wereld te zetten, zo hebben ze ook geen moeilijke oefeningen nodig om zichzelf voor te bereiden op een kalme, vredige en comfortabele geboorte. Het (geboorte) lichaam en de baby weten van nature wat te doen. Vergelijkbaar met hoe jouw lichaam nu precies weet hoe het een baby maakt. Door een aantal belangrijke technieken te oefenen worden jij en je lichaam voorbereid op een gemakkelijke geboorte. Jij en je geboortepartner* krijgen informatie over allerlei opties die momenteel in Nederland aangeboden worden. Met alle informatie kunnen jullie weloverwogen beslissen wat voor geboorteervaring jullie willen, waar jullie dat willen. Met z'n drieën worden jullie een team! Zo staan jullie in je kracht en houden de regie over de geboorte, natuurlijk samen met de geboorteprofessionals van jullie keuze. 

* Onder geboortepartner wordt verstaan jouw levenspartner, man of vrouw, vriend, vriendin, moeder, vader, doula, etc. degene die jij tijdens de geboorte naast je wil hebben.

Filosofie

HypnoBirthing is niet alleen een techniek maar ook een filosofie. Deze filosofie is mede gebaseerd op het boek 'Moeder worden zonder vrees' (Childbirth without fear) van Dr. Grantly Dick Read. Met HypnoBirthing ontdek je dat angst, spanning en medische complicaties elkaar versterken, maar geen deel uit hoeven te maken van het geboorteproces. En dat ondragelijke pijn geen onderdeel hoeft te zijn van de geboorte. Sommige vrouwen ervaren zelfs een pijnloze geboorte! Ongemak blijft wel een noodzakelijk, biologisch verklaarbaar onderdeel. Marie Mongan heeft in de jaren '70 zelf ontdekt dat een prettige geboorte mogelijk is, is onderzoek gaan doen en heeft deze cursus door de jaren heen met haar team ontwikkeld.

“We believe that every woman has within her the power to call upon her natural instincts to bring about

the best possible birthing for her baby and herself”

- Marie Mongan

HypnoBirthing cursussen worden al jaren met veel succes gegeven in 40 landen over de hele wereld. De statistieken liegen er niet om. Via mond-tot-mond reclame is het nu een zeer populaire geboortemethode geworden. Veel verloskundigen en ziekenhuizen zijn ook fan. En met recht!