Je hebt het als moderne vrouw vaak druk, met je werk en je (toekomstige) gezin. Hierdoor kan het lijken alsof je je pas echt bewust wordt van je zwangerschap tijdens je verlofperiode, als je last hebt van zwangerschapskwaaltjes of als je bang bent voor de bevalling. Mama of Zwangerschaps Coaching helpt je erbij om vol vertrouwen en positiviteit te genieten van je zwangerschap, of juist na de bevalling om een goede balans te vinden in je drukke bestaan, zowel geestelijk als lichamelijk. Het kan je helpen je voor te bereiden op een ontspannen bevalling of hierna een relaxte mama te blijven.Cute Baby Ontspannen Bevallen

Je zwangerschap is een tijd van grote verandering; er is sprake van letterlijke en figuurlijke groei. Juist in deze tijd heb je vaak behoefte aan extra (lichamelijke) ondersteuning, informatie of oefeningen die afgestemd zijn op jouw persoonlijke situatie en behoeftes. ZwangerschapsCoaching voorziet in deze behoefte en is een aanvulling op de zorg die je ontvangt van je verloskundige, HypnoBirthing docent of gynaecoloog. Je zult minder piekeren en last hebben van negatieve emoties. Je leert beter naar je (zwangere) lijf te luisteren en in je kracht te komen. Als je als vrouw weer lekker in je vel zit, dan geeft dat je veel ontspanning die je hard kunt gebruiken als je zwanger of al bevallen bent.

MamaCoaching richt zich op het begeleiden van zwangere vrouwen in de meest ruime zin van het woord. Doel van de begeleiding is het in balans brengen van lichaam en geest, het vergroten van je zelfvertrouwen en het versterken van de binding met je kindje.

Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende technieken, waaronder coaching, mindfulness, visualisatie, ademhalingsoefeningen en bewegingsoefeningen en zelfhypnose, waardoor je als aanstaande moeder vanuit nog meer vertrouwen, gezondheid en innerlijke kracht in het leven zal staan.

Coaching is zeer toegankelijk en nuchter en voor iedereen goed te volgen. Je hoeft geen ervaring in het een of ander te hebben. Het wel belangrijk dat je open staat om je lichaam te leren kennen en positief te willen denken. Bewust te worden van dat je lichaam veranderd en dat je wilt leren dat je veel invloed hebt op je bevalling als je weet hoe.

Angsten 

Wat de reden ook is; stilstaan bij angst, dat je je de zwangerschap anders had voorgesteld, verdriet en onzekerheid of veel last van zwangerschapskwalen kan een positieve uitwerking hebben op het verdere verloop van de zwangerschap, de bevalling en jullie als ouders. En wat voor invloed gaat de kleine op jullie leven hebben, wat voor ouders wil je worden? Weet dat je niet alleen staat en er heel veel vrouwen en zwangeren zijn die gevoelens van verdriet of angst hebben rondom zwangerschap en geboorte.

Wat is coaching?

Coaching is een kortdurende vorm van ondersteuning door gesprekken en zeker geen therapie. Loop je tegen dingen aan maar is de stap naar een psycholoog te groot voor je? Dan is een coach een goede eerste stap. Bij coaching heb je de ruimte om jouw verhaal te vertellen en zelf op zoek te gaan naar een manier die jou verder helpt. Je wordt aangemoedigd en gesteund om te kijken wat je zelf nodig hebt om weer de rust en balans in je leven terug te vinden. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat coaching er vanuit gaat dat jij zelf de kracht in je hebt om te veranderen wat je belemmert. Je hebt dus zelf de regie, want als je zelf de verandering maakt zal dat het grootste effect hebben. Graag help ik je hierbij door middel van. Natuurlijk Geboren zwangere chillt bij meer klein

 • Persoonlijke aandacht
 • Luisterend oor
 • Laagdrempelig en kortdurend
 • Indien gewenst: praktische aanpak, oplossing gericht
 • HypnoBirthing docent en ervaringsdeskundige die op gelijk niveau met je overlegt

 

Voor wie?           

 • Als je merkt dat de zwangerschap aan je voorbij trekt
 • Als je meer aandacht voor de kleine in je buik zou willen
 • Of juist meer aandacht en tijd voor jezelf en jouw ontwikkeling
 • Als je last hebt van (onverklaarbare) emoties
 • Als je stress/angst/verdriet ervaart tijdens de zwangerschap of voor de bevalling
 • Als je wilt napraten over de bevalling (nare ervaring)
 • Als je last hebt van een zwarte- geen rozewolk
 • Als je het gevoel hebt dat je er alleen voor staat
 • Als je zwanger bent na een vruchtbaarheidsbehandeling
 • Als je een heftige gebeurtenis ervaart tijdens je zwangerschap, zoals een verhuizing, ontslag, overlijden of scheiding
 • Als je de balans mist in je nieuwe leven als moederJe weleens 'spijt' voelt over je zwangerschap en je hier schuldig over voelt.
 • Als je weleens spijt voelt over je zwangerschap of kindje, en je hier schuldig over voelt.
 • Of gewoon als steuntje in de rug en een luisterend oor.

 

Wanneer?

Je kan al starten met ZwangerschapsCoaching als je ontdekt dat je zwanger bent. Je bent op elk moment welkom, ook om na de geboorte er voor te kiezen te starten met MamaCoaching, dan neem je gewoon weer contact met me op. ZwangerschapsCoaching verplicht je op geen enkele manier tot MamaCoaching. Sterker nog, liever help ik je je zo voor te bereiden dat het niet nodig is.

Werkwijze:

 • We beginnen altijd met een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek, waarbij we jouw behoefte verder verkennen. Ook geef ik aan of ik je daarin goed kan begeleiden.
 • Als het klikt en je denkt dat zwangerschapscoaching iets voor jou is, spreken we in overleg een plan van aanpak af. Zo weet je waar je aan toe bent en waar we concreet aan gaan werken.
 • De begeleiding bestaat uit een aantal persoonlijke gesprekken en e-coaching (kortdurend contact via telefoon, e-mail en/of Skype). In ieder geval sta ik op gezette momenten voor je klaar om te kijken hoe het met je gaat en of je vragen hebt.
 • Als je wil krijg je opdrachten mee om thuis mee aan de slag te kunnen.
 • Zo zorgen we er samen voor dat er weer meer balans en ontspanning in je leven komt.

 

Eng

De gesprekken vinden plaats op basis van vertrouwen en discretie. En binnen de grenzen van mijn vak als HypnoBirthing docent en coach. Mochten de coaching gesprekken niet het gewenste resultaat hebben en we samen van mening zijn dat andere hulp nodig is dan wordt je doorverwezen naar een andere professional. Tijdens een sessie kun je je op je gemak voelen en mag alles gezegd worden. Er zijn geen verplichtingen of doelen te behalen, zonder verdere oordelen of verwachtingen. Ik zal er in al mijn aandacht en aanwezigheid voor jou zijn en zal mijn ervaringen met jou delen en bijdragen aan een veilige en ontspannnen sfeer. Daarbij geldt dat alles wat gezegd en beleefd wordt in de sessie, vertrouwelijk is en dus in de sessie blijft! Indien gewenst kan ik je concrete tips geven om verder te komen.

 

Tarieven:

Ik hanteer voor een coachings sessie van 60 minuten € 75.natuurlijkgeboren.nl algemeen zwangere Samen zwanger lachend op het kleed klein
Coaching per Skype of telefoon is ook mogelijk. Hiervoor gelden dezelfde tarieven.

20 minuten extra e-contact* is hierbij inbegrepen. (Dus eigenlijk 80 minuten voor € 75)

Speciaal voor jou reserveer ik tijd om een sessie te geven. Mocht je onverhoopt niet kunnen, laat dat dan uiterlijk 24 uur van tevoren weten. Dan kunnen we een nieuwe datum en tijd plannen. Indien je een sessie niet tijdig annuleert, breng ik de sessie volledig in rekening.

E-contact* is verder 30 minuten voor € 30 of een pakket van 2 uur voor € 110

*E-contact is contact per: Telefoon, Whatsapp, Skype, E-mail etc.

Indien we verwachten dat er veel sessies wenselijk zijn kunnen we een pakketprijs afspreken.

Vergoeding

 • Vanuit de zorgverzekering kun je soms een deel van de kosten die je maakt vergoed krijgen onder de alternatieve geneeswijzen of onder de gezondheidscursussen rondom de bevalling. Of en hoeveel je vergoed krijgt, is afhankelijk van je verzekeraar en de mate waarin je aanvullend verzekerd bent.