Wat ouders er van vonden:

Lees hier op 'hoe mannen denken' de blog van een vader over HypnoBirthing. 

De Ervaring van Mike en Floor

Tineke:

Tineke: "In het begin was ik bang dat het te zweverig zou zijn, maar dat viel gelukkig erg mee."

De cursus hypnobirthing was voor mij erg leerzaam en ik heb er bij mijn (tweede) bevalling erg veel aan gehad. In het begin was ik bang dat het te 'zweverig' zou zijn, maar dat viel gelukkig erg mee. Als ik iets wel zweverig vond, heb ik er mijn eigen draai aangegeven, zodat het beter bij mij paste en dat werkte erg goed.

Door alle informatie over mijn (zwangere) lichaam en hoe het precies werkt tijdens een bevalling, was ik vol vertrouwen dat de bevalling goed zou verlopen. Mede door dat vertrouwen en door de ontspanningsoefeningen en ademhalings technieken was deze bevalling een bijzondere en positieve ervaring.

Wat een enorm groot verschil met mijn eerste bevalling! Die vooral in het teken stond van pijn, angst en paniek.

- Tineke (Jan. 2017)

Bente: "Ik had nauwelijks pijn."

Nathalie:

Nathalie: "Ik ga vol zelfvertrouwen mijn eerste bevalling tegemoet."

"Ik heb samen met mijn man de cursus HypnoBirthing bij Tess mogen bijwonen. Eerst was ik wat wankel in het begin, bang dat het zweverig zou zijn, maar Tess is zo down to earth. Dat gaf ons al enorm veel vertrouwen. Niets is vreemd, geen vraag is gek, kortom alles is bespreekbaar.

Door haar nuchtere mentaliteit in combinatie met de rust in haar stem, waren de ontspanningsoefeningen echt een eitje! Zelfs mijn man had er ontzettend veel aan in het dagelijks leven. Ik hoop van harte dat het gaat brengen wat wij hopen maar voor nu ga ik in ieder geval vol zelfvertrouwen (samen met mijn man), mijn eerste bevalling tegemoet."

- Nathalie (Jan. 2017)

Hoe is het om in hypnose te zijn?

Noah:

Noah: "Ik heb een hele positieve ervaring dankzij jou en HypnoBirthing" (Medische en ingeleide bevalling.)

Noah (19):
"Gister 8-08 is onze dochter geboren! Ik werd om half elf aan het infuus gelegd en om 18:04 was ze er al! Ik heb mn hypnose geluisterd en tussen de weeen door was ik echt helemaal ontspannen. Tot ongeveer vijf centimer ontsluiting kon ik het allemaal nog weg ademen, daarna wilde ik in bad. Zodra ik het bad stapte begon ik na een uur te klagen dat ik niet meer wilde, dus toen schatte ze op 8 cm (ik wilde niet getoucheerd worden). Al heel snel daarna had ik persdrang, eerst lukte het gewoon met de j ademhaling maar ik moest op een gegeven moment echt drukken. De verloskundige geloofde niet dat ik al op 10 cm zat. En toen had ik al 10 cm!
Ik wilde heel graag in het bad blijven maar het kindje was veel te groot dus ze vonden het te gevaarlijk. Ik heb de bevalling gedaan zonder pijnstilling (naast hypnose). Gelukkig kwam ze meteen na de knip eruit, en inderdaad ze is enorm 4,5 kilo!

Ik was totaal niet moe of uitgeput en ik denk zeker dat dat komt omdat mn lichaam ontspannen was door de hypnose. Ondanks het einde kan ik zeker zeggen dat we een hele fijne gemakkelijke bevalling hebben gehad, en ik vond 7,5 uur ook een prima tijd. Mike was een ontzettend goede steun en hij heeft me aan alles helpen herinneren van de cursus waar ik dan even niet aan dacht.
Ik heb zeker een hele positieve ervaring met hypnobirth en we zijn ontzettend blij dat we de cursus bij jou hebben gevolgd!"
Bente:

Bente: "Wij gaan door deze cursus veel zelfverzekerder en meer ontspannen de geboorte in."

"Wij gaan door deze cursus veel zelfverzekerder en meer ontspannen de geboorte in. De persoonlijke aanpak zorgt voor een veilige en open sfeer. We verwachten dat de geboorte van ons kind een mooie ervaring gaat worden.

HypnoBirthing heeft ons veel meer zelfverzekerdheid gegeven en dit gunnen we andere ouders ook. En dit is een veel fijnere manier om te bevallen dan met alle drama's die we ook kennen. De cursus is nuttig, fijn en een goede voorbereiding!"

--- Na de bevalling ---

"Voor mij was het een houvast, het gaf me zekerheid tijdens de bevalling. Ik had volledig vertrouwen in m'n lichaam."

- Bente (Okt. 2016)

Bente en Ruben over de cursus

Susan: Huib zag er erg tegenop, maar vond het uiteindelijk erg interessant en leerzaam!

Susan: Huib zag er erg tegenop, maar vond het uiteindelijk erg interessant en leerzaam!

Huib is heel nuchter en zag het niet zitten om uren te moeten luisteren naar zweverige praatjes over zwangerschap en geboorte 😉. Ik heb hem dus in eerste instantie gevraagd (o.k., misschien een beetje verplicht...) om in ieder geval de eerste twee sessies aanwezig te zijn. Uiteindelijk is hij er alle vijf de ochtenden vrijwillig bij geweest en heeft het als zeer interessant ervaren!

Hij vond het heel prettig om te leren hoe hij mij tijdens de bevalling bij kan staan en zo ook zijn steentje kan bijdragen. Uiteindelijk vond zelfs hij het mooi om een geboorte op de hypno manier te zien en vooral een eyeopener dat een bevalling helemaal niet traumatisch hoeft te zijn, maar zelfs heel bijzonder en mooi. Ook de ontspanningsoefeningen deed hij braaf mee en vond hij prettig (en hij is alles behalve een meditatie type 😉).

Over Tess kan ik kort zijn; vanaf het eerste contact was zij heel meelevend met mijn situatie die niet altijd makkelijk was. Ook is het duidelijk dat zij dit doet vanuit een passie om mensen te laten zien hoe je op je eigen lichaam, je kindje en de natuur kunt vertrouwen en zo een rustige en mooie bevalling kan meemaken. Ze is een lieve, zorgzame en betrokken vrouw waar je naast de cursus ook je ei bij kwijt kan en ze zal je proberen te helpen zo mogelijk.

Lisa: "Het was allemaal heel relaxt."

Frank:

Frank: "Nu na de cursus kijk ik uit naar de geboorte."

"Door de cursus heb ik een grote stap gemaakt in het aanstaande vaderschap. Nu ik begrijp hoe een geboorte werkt, voel ik veel meer verbondenheid met de zwangerschap en ons kindje. Ik had geen idee wat te doen tijdens de bevalling.

Nu na de cursus kijk ik ernaar uit om mijn partner te helpen en mijn rol zo goed mogelijk in te vullen."

- Frank (Okt. 2016)
Ruben:

Ruben: "Nu weet ik dat we het samen gaan doen en dat ik een wezenlijk onderdeel van het team ben."

"Eerst wist ik helemaal niet wat mijn rol zou zijn bij de geboorte. Ik verwachtte een soort publiek te zijn. Nu weet ik dat we het samen gaan doen en dat ik een wezenlijk onderdeel van het team ben."

- Ruben (Okt. 2016)

Bente op de beurs

Margriet:

Margriet: "De cursus had een prettige sfeer. Er was ruimte voor vragen en oprechte interesse."

"Je bent een heel fijn, open en vriendelijk persoon! Dat zorgt er voor dat het allemaal zo goed overkomt. Ook een mooie rust tijdens oefeningen en de persoonlijke aandacht is mooi. Je creëert een hele prettige sfeer, door grapjes, rust tijdens uitleg, ruimte voor vragen en oprechte interesse. Dank!"

--- Na de bevalling ---

"De Hypnobirthing cursus bij Tess raad ik je aan juist omdat je nooit weet hoe een geboorte gaat lopen. Het heeft mij goed gedaan om me, tijdens de geboorte van onze dochter, over te geven aan iedere wending die een geboorte kan nemen.

Door alles wat ik geleerd heb (zowel kennis als praktische oefeningen) ging ik het geboorteproces heel kalm en enthousiast in, net als mijn man. Ik weet zeker dat ik daardoor rustig kon blijven. Daar heb ik zelfs complimenten voor gekregen van de verloskundigen. Ze gaven aan dat ze natuurlijk heel veel geboortes meemaken en dat ze erg onder de indruk waren van mijn kracht en rust! Ik weet zeker dat de cursus me daarbij geholpen heeft! Het zet je op een mooi en kalm pad, en als je zo begint is dat enorm waardevol.
Ik vond het ook heel fijn dat mede dankzij de cursus mijn man er zo prettig en volledig voor me kon zijn! Juist omdat hij had geleerd hoe hij er voor me kon zijn. Ik heb het echt ervaren als een gezamenlijke inspanning, heel bijzonder!
Dank je wel Tess voor de prachtige cursus!"

- Margriet (Okt. 2016)
Brief van een ongeboren baby. (Die haar vader schreef.)

Brief van een ongeboren baby. (Die haar vader schreef.)

"Lieve Tess,

Je kent mij nog niet, maar ik weet heel goed wie je bent. Je hebt mijn papa en mama geleerd wat ze moeten doen bij mijn geboorte. Papa had er eerst niet zo'n zin in. Papa vond het eigenlijk maar vreemd. Waarom moet een bevalling zo zwaar zijn? Waarom moeten vrouwen zo sterk zijn en is er zoveel voorlichting over pijnbestrijding? Papa vond het spannend en zag zichzelf al ijsberend rondlopen tijdens de bevalling, machteloos wachtend terwijl mama het werk deed.

Gelukkig vertelde de verloskundige over een bevalling die ze pas had meegemaakt bij een vrouw die een hypnobirthing cursus had gedaan. Het verliep allemaal heel ontspannen en gemakkelijk. Ik wilde in de buik wel een dansje doen, maar met 34 weken was het al best krap en ik hoorde al dat mama en papa interesse hadden.

Mama kwam via een aanbeveling met jou in contact. Het bleek een cursus te zijn van meerdere avonden waarbij papa ook mee moest. Hij gunde het mama wel, maar zag het niet zo zitten om naast al het klussen op mijn kamer tijd vrij te maken om met een stel vrouwen te gaan puffen. Gelukkig wist jij mama te overtuigen en zij kon papa uitleggen dat hij een actieve rol kon krijgen bij de bevalling en dat hij veel zou leren wat mama zou helpen.

Na de eerste cursusdag was papa overtuigd. Je liet enkele video's zien van natuurlijke, rustige bevallingen. Je legde uit dat we via de televisie en vervelende verhalen het beeld hebben dat bevallingen zwaar zijn. Dat zorgt ervoor dat we gespannen de bevalling in gaan en dan werkt het lichaam niet goed. Als mama gespannen is, dan kan de baarmoeder niet goed ontspannen en kan ik er niet goed uit. Hypnobirthing zet de vrouwenkracht centraal en maakt iets moois en zachts van de bevalling. Papa en mama leerden nog veeeel meer. Ik voel dat papa nu veel meer betrokken is bij mijn komst. Hij heeft meer aandacht voor me. Papa is nu ook zelfverzekerd. Hij weet wat hij kan doen om mama en mij te helpen. Mama doet nu dagelijks haar oefeningen en kijkt uit naar een ontspannen bevalling. Vaak kan ik me niet inhouden tijdens haar oefeningen en trappel ik van plezier. Mama gaat straks lekker ontspannen terwijl haar lichaam en ik het werk doen. Ik doe nog een slaapje om me voor te bereiden en mama, wil je straks weer even iets zoets eten?

Liefs van Humpy"

Testimonial Insturen

captcha

Als je meer ervaringen wil zien raad ik je aan op de inspiratie pagina te kijken of zelf online te zoeken naar video's van HypnoBirthing geboortes.