Wat houdt een HypnoBirthing cursus in?

natuurlijkgeboren.nl algemeen zwangere Samen zwanger lachend op het kleed klein

Jij en je geboortepartner worden een team, leren veel over hoe het er aan toe gaat bij geboortes in Nederland. Jullie leren ontspannen en met zelfhypnose werken. We gaan in op de lichamen van vrouwen en baby's, hoe die ultiem samenwerken om een prettige geboorte te hebben. Je lichaam weet immers van nature hoe de baby er uit moet, daarvoor hoef je weinig te leren. Veel mensen hebben zulke vreselijke verhalen gehoord en films gezien waarin de bevalling als een soort vreselijk horror verhaal wordt neergezet. Zo hoeft het echt niet te zijn en ik vertel je hoe het anders kan. We hebben ook hele goede ademhalingstechnieken ontwikkeld die je lichaam optimaal haar werk laten doen.

5x 2,5 uur

Ik geef cursussen in het Nederlands en in het Engels. We komen 5 x bij elkaar en de cursusmomenten duren ongeveer 2,5 tot 3 uur. We hebben pauze's tussendoor en bij de groepscursussen zorg ik voor koffie en thee met wat lekkers.

Je kan het beste beginnen als je tussen de 20 en 32 weken in verwachting bent. Er hangt altijd een gezellige, informele sfeer van openheid, ontspanning en plezier. Alles wordt natuurlijk vertrouwelijk behandeld. Ik vind kwaliteit en aandacht belangrijk, dus ik houd de groepen klein, met maximaal acht stellen.

Een privécursus is helemaal aan te passen aan jullie wensen, waar en wanneer jullie willen.

Een opfriscursus, voor stellen die al eerder een HypnoBirthing cursus hebben gevolgd, en/of speciale wensen hebben, is ook mogelijk. Neem hiervoor contact met me op.

 

Cursus:

Momenteel geen cursussen.

 

Kosten:

De kosten zijn meestal te declareren bij je zorgverzekeraar. Zievergoedingen voor meer info.

Groepscursus: 350,- per stel* (Moeder + Geboortepartner).

Inclusief BTW, syllabus, scripts, MP3's en thee met wat lekkers in de pauzes. Ik houd de groepjes klein, zodat er veel persoonlijke aandacht is en tijd voor ieders vragen.
Een betalingsregeling is mogelijk, neem daar over contact met me op.

Het kan zijn dat een cursus geannuleerd wordt wegens te weinig inschrijvingen. Natuurlijk wordt je hierover zo snel mogelijk geinformeerd.

Privé cursus: 750,- per stel* (Moeder + Geboortepartner).

Ik kom vijf keer bij je thuis om de cursus te geven. Dit bedrag is inclusief BTW, syllabus, scripts en MP3's. Hierbij heb je natuurlijk invloed op de cursusdata en wordt de cursus op je afgestemd. Ook hiervoor is in overleg een betalingsregeling mogelijk. 

Bij privé cursuslocaties verder dan 5 km bereken ik reiskosten, 0,19 ct per km en eventuele parkeerkosten.

 

Lees hier onze Algemene Voorwaarden en Privacy Verklaring.

*Als je als moeder alleen de cursus wil volgen kan dat natuurlijk. Er is geen korting mogelijk op de kosten van de cursus, als we extra zouden vragen voor een geboortepartner om mee te mogen, zouden ze niet komen, terwijl we dit juist willen stimuleren. 
Mocht je een geboortepartner willen maar er zelf geen hebben kan ik je mogelijk helpen aan een professionele geboortebegeleider (doula). Neem hiervoor contact met me op.

** Locatie onder voorbehoud.